Utorak 08.07.2014.
08:00
B92, jutarnji.hr

Hrvatski električni automobil službeno vozilo Formule E

Concept One će se koristiti za obavljanje pregleda staza
 

Hrvatski proizvođač električnih automobila objavio je da će Concept One biti službeni automobil Formula E, takmičenja koje organizuje FIA. Direktor trka koristiće ovaj automobila za obavljanje pregleda staza i drugih zvaničnih dužnosti.

"Trkanje je uvek donosilo inovacije u automobilsku industriju. To je i razlog postojanja firme Rimac Automobili, koja je nastala iz moje strasti prema trkama i elektronici", izjavio je osnivač i vlasnik kompanije, Mate Rimac

"Verujemo da će Formula E biti inkubator za hiljade inovacija i tehnologija koje će doprineti prihvatanju električnog pogona u budućnosti. Concept One već pokazuje šta tehnologije sutrašnjice mogu", rekao je Rimac dodajući kako je ovo partnerstvo prilika da granice pomere još dalje.

U okviru takmičenja Formule E učestvuje 10 timova sa 20 vozača, a predviđeno je da se trke odvijaju na uličnim stazama velikih svetskih gradova. Za razliku od Formule 1, čija se sezona poklapa sa kalendarskom godinom, takmičenje Formule E počeće u septembru 2014. i trajaće do juna 2015. godine.

U planu je deset trka, a za sada je poznato devet domaćina, među kojima su Peking, Buenos Aiers, Majami, Monte Karlo, Berlin, London.

2024 © - Vesti online