Utorak 08.07.2014.
08:00
Vestionline

Pravila ponašanja na nudističkoj plaži

Nemojte da buljite i da slikate i sve će biti u redu
 

To što ste na letovanju odbacili kupaće gaće, ne znači da treba da se otarasite i pravila onašanja.

Za početak, bez obzira da li se izležavate uz bazen ili na plaži, uvek na ležaljku ili stolicu stavite peškir. Ne samo da je higijenski, već je i pristojno zbog onih koji će tu biti posle vas.  Sedite i ležite na isti način kao da nosite kupaći, sve dok vam je udobno u toj pozi.


Bilo da se odmarate i sunčate na ležaljakama ili na peškiru, držite pristojan razmak od drugih ljudi oko sebe. Samo zato što su svi oko vas goli, to ne znači da ne žele svoj lični prostor – možda ga upravo zato žele još i više. Zato, ne stavljajte peškir tik do tuđega, kako ne biste došli u situaciju da mašete genitalijama i zadnnjicama jedni drugima pred glavama. 


Kada ste već na nudističkoj plaži i odlučili ste da u letu uživate bez i jedne krpice na sebi, potpuno je nepotrebno da pravite čudne pokrete za vreme saginjanja, kako biste se sakrili. Već ste potpuno goli, pa zato nema iznenađenja. Ako vidite nešto zanimljivo u pesku, jednostavno se sagnite kao da na sebi imate kupaći. Ako počnete čudno da se uvijate i savijate privućićete pažnju. U suprotnom vi ste samo još jedan golać na plaži.

To što ste na nudističkoj plaži ili u nudističkom kampu gde su svi goli ne znači da treba da pokrivate oči svaki put kada neko go prođe pored vas. Ali, to ne znači i da treba da buljite u u nečije golo telo, zbog čega bi ta osoba mogla da se oseća neprijatno. U redu je pogledati nekoga, ali ne i "fiksirati" ga pogledom. 

Što se tiče fotografisanja među nudistima, važno je znati da svaki nudistički kamp ima svoja pravila po tom pitanju - od potpune zabrane fotografisanja pa do fotkanja isključivo od strane osobe zadužene za to. Kako god, pridržavajte se tih pravila i nemojte fotografisati druge ljude.

Neka nudistička naselja i odmarališta slede lokalna pravila o odeći i obedovanju, zbog čega o tome treba da se raspitate pre nego što "raspištoljeni" dođete u trpezariju. Ne želite da na ručak dođete potpuno goli, dok su svi oko vas obučeni.

Neka naselja i odmarališta propisuju stopostotnu golotinju na bazenima i plažama. Ali na drugim prostorima odmarališta nudisti mogu, ali i ne moraju da budu obučeni. Zato je i ovde važno raspitati se o pravilima.

2024 © - Vesti online