Subota 05.07.2014.
14:06 >> 14:33h
alo.rs

Šapić o doktoratu: ''Peščanik'' bi da me strelja

Ništa nemoralno i nelegalno nisam uradio u životu: Aleksandar Šapić
 

"Notorne činjenice su da nikada ništa nelegalno i nemoralno nisam uradio kroz čitavu svoju životnu karijeru, bila ona sportska, školska, univerzitetska ili politička, tako ni plagirao kako kažu autori Peščanika 'drsko', moju doktorsku disertaciju", naveo je Šapić u pisanoj izjavi.

DS poziva da se proveri doktorat

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas Univerzitet Union u Beogradu pokrene postupak preispitivanja doktorata Šapića i navela da će u zavisnosi od ishoda preispitivanja zavisiti dalji koraci DS i tog funkcionera.

"Ne pada nam na pamet i da pomislimo da je u pitanju 'najgluplje obrazloženje o plagijatu koje smo ikada čuli', a kamoli da to izreknemo. Ne pada nam na pamet da rušimo sajt Pešanika", navela je DS povodom analize na sajtu Peščanika u kojoj grupa autora navodi da je disertacija Šapića plagijat.

On je istakao da ne zna i ne želi da ulazi u motive "grupe autora" sajta Peščanik koji su tekstom o njegovom doktoratu pokušali da, kako je ocenio, naprave "streljački vod za moralnu likvidaciju Aleksandra Šapića".

"Ako je greh to što sam zaista učinio, a to je da sam koristio u svom radu delove iz knjige 'Selling and sales menagement', a nenamerno propustio da navedem izvor, tu grešku mogu da priznam i za nju da se izvinim stručnoj i svakoj drugoj javnosti", naglasio je Šapić.

Kako je rekao, sve ostalo što mu se spočitava je toliko "zlonamerno, ostrašćeno i neistinito" da ne želi da učestvuje u bilo kakvoj drugoj diskusiji.

"Hvala sajtu 'Peščanik' što je bar u svojoj analizi moje ličnosti i morala propustio da pronađe dvojnika i moje sportske karijere, jer je to jedino što nisu brutalno pokušali da izvrgnu ruglu", dodao je Šapić.

Autori analiza doktorata ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i bivšeg rektora Univerziteta Megatrend Miće Jovanovića objavili su na internet sajtu Peščanika da su delovi doktorske disertacije Aleksandra Šapića plagijat.

Autori Uglješa Grušić, Marko Milanović, Branislav Radeljić i Slobodan Tomić analizirali su nakon doktorskih disertacija Stefanovića i Jovanovića, analizirali i naučni rad Aleksandra Šapića ocenivši da je to "jedan je od najstrašnijih primera plagijata koje su imali prilike da vide".

2024 © - Vesti online