Subota 05.07.2014.
16:42
mozzartsport.com

Novi problemi za srpsku i regionalnu košarku!

 Šampion Srbije, Partizan, igraće u Evrokupu u znatno izmenjenom sastavu
 

Situacija u srpskoj košarci je alarmantna već godinama, a ništa bolje nije ni u regionu, za šta je poslednji primer slučaj Cibone. Ali, mogla bi da bude još teža...

Naime, prema pisanju "Sportskog žurnala", za godinu dana, tačnije od sezone 2015/16, zaživeće finansijski fer-plej koji sa sobom nosi uslove koje, malo ko u regionu sada ispunjava u punoj meri. Nova finansijska pravila zahtevaće od klubova čisto i transparentno poslovanje, račun bez dugova, stabilan i za naše uslove veoma visok budžet (šuška se da je reč o cifri od 4.000.000 evra).


Oni koji budu dobili licencu za igranje u Evropi, imaće precizirano kako se budžet popunjava, a biće određeno i koji deo otpada na budžet za igrače. A, Evroliga će zahtevati i kompletan uvid u vlasničku strukturu kluba, prihode, rashode i drugo. Dakle, motivi Evrolige biće potpuno jasni - čist račun, duga ljubav.


Bartomeu i njegovi saradnici očigledno žele finansijski stabilno takmičenje, u kojem će svaki klub imati apsolutno transparentno poslovanje. A novi set pravila koji će uskoro zaživeti postaće kriterijum od kojeg neće biti odstupanja, niti će klubovi, ma ko to bio, imati popusta.

2024 © - Vesti online