Subota 05.07.2014.
14:42
mozzartsport.com

Scena koja je potresla fudbalski svet: Podrška za Nejmara, osude Zunjigi!

 Navijači su se okupili ispred bolnice u kojoj je smešten Nejmar posle utakmice
 

Kolumbijac je srušio snove najboljem igraču Brazila i izbacio ga sa Mundijala do kraja takmičenja. Nejmar je vest broj jedan u Brazilu, prave se analize, vode polemike o njegovoj zameni, a podrška stiže sa svih strana.

NBA asovi Lebron Džejms i Kobe Brajant su razočarani zbog Nejmarove podrške.
„Mrzim kada čujem ovakove vesti. Šteta za takvog igrača. Ozdravi brzo Nejmar“, poručio je Lebron.
„Udarac koji je dobio Nejmar je pokazatelj kako neki ljudi u sportu ne biraju sredstva i nemaju nimalo klase“, glasi poruka Kobea Brajanta.


Brz oporavak brazilskom asu je poželeo i najbolji atletičar današnjice Usein Bolt.


Čak i u taboru ljutog rivala Argentine saosećaju sa povređenim Brazilcem. Najveće argentinske fudbalske ikone Dijego Maradona i Leo Mesi su poslali poruke podrške.


Mesi, Nejmarov saigrač u Barseloni se oglasio putem fejsbuk profila.
„Prijatelju, nadam se da ćeš brzo ozdraviti.“


Maradona je gostujući u jednoj TV emisiji istakao da je Nejmarova povreda veliki gubitak za fudbal.
„Jako sam tužan zbog tog mladog momka. Nejmar je bio jedna od centralnih figura Mundijala i ovo je veliki udarac“, rekao je Maradona.

 


Koliko je Nejmar bitan za Brazilce, govori i činjenica da se oglasila i predsednica države.
„Kao i svaki stanovnik Brazila, saosećam sa Nejmarom. Sada kao nikada ranije moramo biti ujedinjeni. Napred Brazil!“, napisala je predsednica Dilma Rusef na Tviteru.

Brazil i bez kapitena

 

Pored Nejmara, u polufinalu protiv Nemačke neće biti ni kapitena Tijaga Silve. On je u pobedi protiv Kolumbije (2:1) zaradio žuti karton koji znači i suspenziju za sledeći duel. Strelac prvog gola je požuteo prilično naivno, kada je ometao golmana Ospinu prilikom ispucavanja lopte.

Povreda Nejmara je udarna vest u svim svetskim medijima, koji uglavnom konstatuju da je reč o velikom udarcu za Brazil.


Bes Brazilaca je jedino izazvala naslovna stranica argentinskog dnevnika Ole koji je posle pobede nad Kolumbijom stavio naslov „Brazil ipak plače“ aludirajući da su skupo platili cenu pobede.


Instagram profil kolumbijskog fudbalera Kamila Zunjige koji je povredio Nejmara je zatrpan porukama sa pretećim i uvredljivim sadržajem. Preko 10.000 Brazilaca je poslalo takve vrste poruka Zunjigi. On se pravdao da nije hteo da povredi Nejmara, ali je to učinio dosta neuverljivo kao da mu nije iskreno žao zbog povrede Brazilca.
„Bio je to normalan start bez namere da se povredi rival. Kada sam na terenu, uradiću sve da odbranim čast moje zemlje i dersa koji nisam, ali nikada nemam nameru da nanesem povredu protivniku. Oba tima su želela da pobede, a kada situacija na terenu postane vruća, takve stvari se dešavaju. Nisam želeo da ga povredim i nadam se da će uspeti da se oporavi“, rekao je Zunjiga posle meča.

 


Njemu se na dušu stavlja i da je prilikom jednog starta pokušao da povredi Hulka kada je „otvorenim đonom“ startovao na butni mišić brazilskog napadača.

2024 © - Vesti online