Petak 04.07.2014.
21:08
Beta

VIDEO: Albanci divljali u Skoplju

Na demonstracijama u centru Skoplja učestvovalo je oko 2.000 ljudi, a povređeno je 20 policajaca i nekoliko učesnika protesta, javili su makedonski mediji. Nekoliko osoba zadobilo je teške povrede, ali niko nije u životnoj opasnosti.

Portparol makedonske policije Ivo Kotevski rekao je da je privedeno šest ljudi zbog sumnje da su učestvovali u nasilju tokom demonstracija.

"Veliki broj huligana koji su bili među učesnicima protesta, bacali su na policiju kamenje i druge teške predmete. Zapalili su nekoliko objekata u centru Skoplja i oštetili zgradu Prvog osnovnog suda", rekao je Kotevski, dodajući da se radi na pronalaženju nasilnih učesnika demonstracija.

Skup prethodno nije bio prijavljen i organizovan je preko društvenih mreža, javila je makedonska novinska agencija MIA. Na mestu demonstracija još su raspoređene pojačane policijske snage.

Pošto su počeli da ih gađaju kamenjem i flašama, policajci su na demonstrante bacili šok bombe i suzavac, pokušavajući da potisnu okupljene ka albanskom delu grada, naveli su očevici. Demonstranti su nosili albanske zastave, kao i transparente "Nismo teroristi" i "Tražimo pravdu".

Sud u Skoplju je u ponedeljak osudio na doživotne kazne Alila Demirija, Afrima Ismailovića, Agima Ismailovića, Fejzija Azirija, Hakija Azirija i Samija Ljutu zbog ubistva petorice Makedonaca. Oslobođen je sedmi optuženi Sejdi Rama, ali je Tužilaštvo najavilo da će se žaliti na oslobađajuću presudu.

2024 © - Vesti online