Petak 04.07.2014.
18:18
Beta

Dodik: Srpski narod u BiH nije slobodan

Srpski narod će se osloboditi izlaskom iz BiH: Milorad Dodik
 

"Republika Srpska i srpski narod nisu slobodni u BiH. Oni su stavljeni u okvire koji su gotovo neizdrživi. Moraćemo jednog dana da se rešimo te neslobode koja se zove BiH", kazao je Dodik novinarima na Mrakovici kod Prijedora, gde se danas obeležavaju 72 godine od bitke na Kozari.

Dodik je ponovio da u BiH "ne postoji konsenzus za njen život", dodajući da je potrebno jačati Republiku Srpsku kako bi ona jednog dana proglasila nezavisnost, kada se za to, kako je istakao, stvore međunarodne i ostale okolnosti.

"To je dugoročan proces. On nimalo nije lak, čak nekima nije jednostavno ni da se on razume, ali slobodarski duh ovog naroda se ovde održava. Ta borba za slobodu u kontinuitetu nekad je bila oružana, a nekad borba za slobodu i samostalnost kroz politički proces. Danas smo u jednoj novoj fazi borbe za slobodu", poručio je Dodik.

Dodik je ukazao na značaj bitke na Kozari, navodeći da se na ovim prostorima "uvek vojevala borba za slobodu", jer su ovde "dolazili okupatori koji su hteli oduzeti slobodu narodu".

2024 © - Vesti online