Četvrtak 01.04.2010.
13:30 >> 14:56h
Srna

DSS: Nevine srpske žrtve nisu žrtve drugog reda

Drugorazredna Deklaracija vređa nevine srpske žrtve: Miloš Aligrudić
 

"Vi hoćete da nevine srpske žrtve budu žrtve drugog reda za koje će se napraviti posebna, druga deklaracija. Oni koji nevine žrtve dele na žrtve prvog reda i žrtve drugog reda i prave za njih prvu i drugu deklaraciju, nisu ništa drugo nego najgori licemeri", navodi se u otvorenom pismu koje je DSS uputio predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić-Dejanović.

DSS ističe da se najoštrije protivi ovom "nemoralnom i neljudskom odnosu prema nevinim žrtvama i prema srpskom narodu".

"Usvajanjem deklaracije o Srebrenici uvredili ste nevine srpske žrtve. Nemojte usvajanjem utešne drugorazredne deklaracije ponovo da vređate nevine srpske žrtve", navodi se u pismu koje je uputio predsednik poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić.

U pismu se dodaje da je "vladajuća većina neodgovorno, nepotrebno, nemoralno i radeći protivno interesima srpskog naroda, nametnula usvajanje deklaracije o Srebrenici".

Skupština je, kako se ističe, imala priliku da usvoji deklaraciju DSS-a i NS-a koja jedinstveno i bez razlike osuđuje sve zločine, ali je nerazumno odbijana voljom većine.

"Celokupna javnost mogla je da se kroz skupštinsku raspravu uveri koliko je sramno i nemoralno razdvajati nevine žrtve kao što je to uradila sadašnja vlast usvajanjem deklaracije o Srebrenici", navodi DSS.

2024 © - Vesti online