Petak 04.07.2014.
13:25
Beta

Istraživanje: Građani najviše veruju SNS

I dalje uživaju najveću podršku: Aleksandar Vučić
 

Više od polovine ispitanika 50,5 podržava SNS, Socijalističkoj partiji Srbije veruje 10,5 odsto ispitanika, Demokratskoj stranci 6,1 odsto, Novoj demokratskoj stranci 5,6 odsto, a Srpskoj radikalnoj stranci 4,3 odsto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da 43 odsto ispitanika veruje da će se u Srbiji u narednom periodu živeti bolje, 36 odsto da će biti isto, a 21 odsto ispitanika misli da će biti lošije.

Prema mišljenju ispitanika, na prvom mestu prioriteta države je ekonomski razvoj, na drugom suzbijanje kriminala i korupcije, na trećem mir i poltička stabilnost, na četvrtom socijalna pravda i solidarnost, na petom uključenje u EU, na šestom rešavanje pitanja Kosova, a na poslednjem mestu je razvoj demokratije.

Ulazak Srbije u EU podržava 54 odsto ispitanika, ne podržava 36 odsto, a nije se izjasnilo 10 odsto ispitanika. Na pitanje da li je Srbija bliža EU nego u istom periodu prošle godine 37 odsto ispitanika je odgovorilo sa "da, delimično", 34 odsto sa "da, u velikoj meri", 24 odsto je navelo da Srbija nije bliže EU, ali da nije ni dalje, dok je pet odsto ispitanika ocenilo da je Srbija sve dalje od EU.

2024 © - Vesti online