Četvrtak 01.04.2010.
06:28
Vestionline

Jelena: Anči, ne bedači!

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković poručila je svojoj koleginici iz Fed kup reprezentacije Ani Ivanović da se ne zabrinjava mnogo oko trenutne krize, jer je tenis samo igra i u životu postoje mnogo važnije stvari.

Iskusnija Srpkinja takođe je prošla kroz sličan problem sa formom protekle sezone, ali je nakon svih padova i poteškoća konačno našla formu i zablistala na prošlonedeljnom Mastersu u Indijan Velsu, gde je osvojila titulu.

"U krizama je potrebno ostati pozitivan. U životu će uvek biti dobrih i loših momenata. Ali, kada je loše potrebno je okružiti se pozitivnim ljudima. Moraš verovati u sebe, u svoje mogućnosti i da je povratak moguć. Boljitak opet neće pasti s neba i moraš ga zaslužiti paklenim radom. Kada padneš, moraš nastaviti da pokušavaš i veruješ da ćeš na kraju uspeti", izjavila je Jelena, a piše "Press".

"Svesna sam da Anini problemi nisu isti kao moji, ali su za povratak ključni vera u sebe i svoje mogućnosti. Mi svi imamo različite probleme. To nije kao kada zaradite virus, pa uzmete lek i onda ozdravite, niti je lako kao što izgleda. Ana ima dobre ljude koji rade sa njom i teško je deliti neke savete, ali tenis je samo igra i u životu postoje mnoge, daleko važnije stvari. Teško nam padne kada izgubimo meč, ali morate biti svesni da ljudi širom sveta ginu i umiru od raznih bolesti svaki dan. I zašto bih se onda toliko bedačila zbog poraza? To je samo igra. Moraš zadržati osmeh na licu i nastaviti dalje", dodala je Džej Džej, koja će se u ponedeljak pomeriti na sedmo mesto WTA liste.

Nakon jednomesečne turneje po betonskim terenima Amerike, slede turniri na šljaci, a prelazak na novu podlogu Jelena će ozvaničiti u Čarlstonu, odakle se "beli karavan" seli u Evropu.

Nakon što je objavila da će preskočiti naredni meč Fed kup reprezentacije Srbije protiv Slovačke 24. i 25. aprila u Beogradskoj areni, Ana Ivanović prijavila je učešće na turniru u nemačkom gradu Štutgartu, koji počinje 26. aprila.

Ivanovićeva je svoju odluku obrazložila željom da se odmori i dobro pripremi za nastavak u sezone u kojoj želi da povrati izgubljeno samopouzdanje, ali je ipak odlučila da igra na trniru u Štutgartu, iako on počinje samo dan nakon završetka mečeva Srbije i Slovačke u Fed kupu.

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio da je bolje što je Ana odlučila da ne učestvuje u predstojećem meču Fed kupa, jer bi to na nju stvorilo dodatni pritisak, koji trenutno ne bi doprineo njenom oporavku.

2024 © - Vesti online