Sreda 02.07.2014.
12:35 >> 13:42h
Blic

Uhapšen direktor Aerodroma Nikola Tesla

Velimir Radosavljević

Kako je saopštio MUP Srbije, osumnjičeni je sa mađarskom niskotarifonom aviokompanijom Vizer januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

"Ovi povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Srbiji tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje Vizer nije ispunjavao", saopštio je MUP.

Dodaje se da je Vizer koristio usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu Memoranduma, a da je tek 25. marta 2011. godine zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je taj dokument ozvaničen i omogućio je mađarskoj kompaniji popuste po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu.

Korišćenjem aerodromskih usluga po nižim cenama Vizer je stekao dobit od 204,4 miliona dinara, saopaštio je MUP.

Velimir Radosavljević je krajem decembra 2009. godine imenovan za generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla".

Ovo je nastavak serije hapšenja, koja su se ovih dana desila u Srbiji. Juče su u odvojenim akcijama i povodom različitih istraga uhapšeni predsednik komisije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Milutin Đajić i njegovi saradnici i predsednika Privredne komore Beograda, dr Milan Janković.

2024 © - Vesti online