Utorak 01.07.2014.
20:45
Beta

Milanović: I HDZ će pisati ćirilicom

HDZ će promeniti ploču... figurativno ili bukvalno?
 

"Hrvatski zakoni će se sprovoditi, i to svako, pa i oni koji su dobili izbore, mora da shvati. Ionako sada očekujem da potpuno promene ploču. Sad će to (ćirilica) da prestane da bude tema i verovatno će i natpis na HDZ-u biti na ćirilici", rekao je premijer novinarima tokom posete mestu Gunja u županjskoj Posavini.

Upitan o rezultatima izbora na kojima je doskorašnji gradonačelnik Željko Sabo iz Socijaldemokratske partije (SDP) u drugom izbornom krugu izgubio od kandidata HDZ, Milanović je ocenio da je Vukovar ponovno podeljen grad i to "hirurškim skalpelom". On je izrazio očekivanje da će pobednici izbora iz HDZ shvatiti posao ozbiljno, a ne "huškački kako su se ponašali do sad".

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara u nedelju je Ivan Penava pobedio Željka Sabu, koji je na izbore izašao kao nezavisni kandidat. Za Penavu je glasalo 7.137 birača (50,19 odsto), a za Sabu 6.946 birača (48,85 odsto).

Koalicija okupljena oko HDZ osvojila je nedavno većinu i na izborima za Gradsko veće koje je raspušteno proletos zbog neusvajanja gradskog budžeta. Tada je razrešen i gradonačelnik Željko Sabo, kome je u međuvremenu počelo suđenje zbog pokušaja podmićivanja dva gradska odbornika iz HDZ-a.

2024 © - Vesti online