Utorak 01.07.2014.
14:58
Blic

"Prekinite da pravite globalnu kasarnu"

Ruski predsednik ljut zbog prekida primirja
 

Putin je kritiku uputio i Porošenku, okrivivši ga za nemire u Ukrajini. Ruski predsednik je izrazio nadu da će zapadni partneri prestati na nameću svoje ideje i principe drugim zemljama.

"Zapad mora da se oslobodi ambicija i zelja da stvori od sveta globalnu kasarnu. Zapad mora da počne da gradi odnose sa drugim narodima koji se zasnivaju na jednakim pravima i međusobnim poštovanjem", naveo je Putin.

Putin je dodao da će Moskva nastaviti da brani interese Rusa u inostranstvu. U vezi sa prisajedinjenjem Krima on je naglasio da Rusija nije imala pravo da ostavi Krim i Sevastopolj na milost i nemilost nacionalistima i da dopusti ulazak vojnika NATO saveza.

"Nismo sebi mogli dozvoliti da narod Krima i Sevastopolja ostavimo na milost nacionalistima i radikalima. Nismo mogli dozvoliti ni značajne restrikcije našeg pristupa Crnom moru niti da dozvolimo da vojnici NATO saveza dođu na teritoriju Krima i Sevastopolja, gde su još živa sećanja na hrabrost i slavu ruskih vojnika i mornara", rekao je ruski predsednik.

On je dodao da Moskva nije mogla da dozvoli ni radikalnu promenu ravnoteže u Crnom moru.

Pročitajte još:

* Porošenko okončao prekid vatre, nastavak napada na proruske snage

* Rusi: Zapad uticao na prekid primirja

* NATO optužio Rusiju za napad na ukrajinski helikopter

2024 © - Vesti online