Ponedeljak 30.06.2014.
15:45
Beta, B92

KSS: Bez odluke o preuzimanju lige

 

Od 31 delegata na sastanak je došlo 13, prenosi B92.

"Kvoruma nema zbog svega što se desavalo prethodnih 20 dana. To je stvar oko koje se lome koplja i tokom ove nedelje bi trebalo da bude održana nova sednica. KSS je bio pod velikim pritiskom posle prvog meča finala plej-ofa, ali i tokom cele sezone, iako smo se trudili da smirimo strasti", rekao je predsednik KSS Dragan Đilas.

On je istakao da su incidenti na prvom meču finala plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde dodatno pogoršali ionako lošu sliku o klupskoj košarci u Srbiji.

"Upravni odbor zbog takve klime želi da prvenstvo bude pod ingerencijom KSS. Ono što je najgore, sveli smo košarkašku Srbiju na Crvenu zvezdu i Partizan, dok ostalih klubova skoro i da nema. Smatramo da liga treba da se vrati pod okrilje Saveza, pogotovo što je stav naše lige minoran u regionalnom takmičenju", istakao je Đilas.

On je naglasio da kazne za udaranje i psovanje sudija moraju da budu drastičnije i da mora tačno da se zna šta sme da se radi na parketu.

Đilas je rekao i da je predsednik Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije Darko Jovičić poslao pismo Ministarstvu omladine i sporta u kojem tvrdi da je namera KSS o preuzimanju ingerencija nad ligom nelegalna. Od 2011. godine za organizaciju domaćeg košarkaškog šampionata zaduženo je Udruženje klubova.

2024 © - Vesti online