Ponedeljak 30.06.2014.
12:32
Beta

Boateng: Izbačen sam jer sam pitao gde je obećani novac

Navijači Gane nisu imali mnogo razloga za radost na Svetskom prvenstvu u Brazilu

Selektor Kveši Apija je prema zvaničnim informacijama izbacio Boatenga i Salija Muntarija zbog nediscipline uoči susreta sa Nemačkom u poslednjem kolu grupne faze.

Izvinjenja fudbalera Gane

 

Kapiten fudbalera Gane Asamoa Đan se izvinio za loš učinak njegove reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je eliminisana već u grupnoj fazi.

"Otišli smo tamo da bi narod bio ponosan, a to se nije dogodilo.
Izvinjavam se svim našim navijačima, razočaran sam", rekao je Đan na aerodromu u Akri po povratku iz Brazila.

Selektor Gane Kveši Apija je rekao da je očekivao mnogo bolji plasman.

"Žao mi je što nismo uradili ono što se od nas očekivalo. To je stvarno žalosno", rekao je Apija.

Boateng je za italijanski Skaj sport ispričao svoju verziju šta se dogodilo na treningu posle kojeg je izbačen iz reprezentacije.

"Igrali smo u krugu na treningu i okrenuo sam se ka Muntariju i upitao ga da li je on sudija. Selektor je mislio da sam se obratio njemu i da sam mu rekao nešto uvredljivo. U tom trenutku je počeo da me vređa pred svima, iako smo Sali i ja pokušali da mu objasnimo situaciju. Svi ostali igrači su čuli", rekao je Boateng.

Prema njegovim rečima, Apija je samo tražio razlog da ga izbaci iz ekipe.

"Mislim da je Apija imao problem sa mnom i da je samo tražio razlog da me pošalje kući. Da budem iskren, bio sam izbačen", naveo je Boateng.

On je istakao da je izbačen jer se sastao sa predsednikom Fudbalskog saveza Gane, gde ga je pitao gde je otišao novac od FIFA.

"Zašto me je oterao u četvrtak, iako se navodni incident desio u nedelju? Ne mogu da objasnim. Ako sam zaista uradio nešto loše, zašto nešto nije preduzeo u ponedeljak", rekao je Boateng. 

On je rekao da je samo hteo da zna gde je završio taj novac.

"Ako pogledate ostale timove, oni mogu da dovedu svoje porodice na takmičenje, ali je za nas to ogroman trošak. Svi izgleda misle da mi živimo na visokoj nozi. Očigledno je da nam je čast da igramo za reprezentaciju, ali način na koji putujemo, naši hoteli i drugo. Ne mislim da oni novac troše na naša putovanja", rekao je Boateng.

Kako je naveo, takvo ophođenje je razlog zašto je Gana takmičenje u Brazilu završila sa samo jednim osvojenim bodom i bilo je nemoguće uraditi nešto više.

2024 © - Vesti online