Ponedeljak 30.06.2014.
11:59
Beta

Francuzi: Ljubav vlada u našem timu

 

"U poslednjih nekoliko utakmica primetili smo da se ljubav ponovo rasplamsala u ekipi. Uradili smo ono što smo morali da na terenu učinimo naše navijače srećnim", rekao je golman Francuske Ugo Loris uoči utakmice osmine finala protiv Nigerije.

Francuska je jedna od reprezentacija koja je ostavila najbolji utisak u dosadašnjem delu takmičenja. Dala je ukupno osam golova protiv Hondurasa i Švajcarske u grupnoj fazi. Poslednju utakmicu u grupi Francuzi su igrali bez golova sa Ekvadorom, a selektor Didije Dešamp je na tom duelu izveo kombinovani sastav.

Prioritet Dešampa kao selektora, pored osvajanja Svetskog prvenstva, bio je i da izbegne ponavljanje situacije od pre četiri godine sa Mundijala u Južnoj Africi, kada su igrači štrajkovali i posramili nacionalni tim.

"Ljudi razgovaraju jedni sa drugima i mislim da njihov posao i jeste da održavaju zamah i zajedno kreiraju atmosferu. Proveli smo mnogo vremena zajedno, 40 dana smo zajedno od okupljanja, ali osmeh je i dalje prisutan, igrači su srećni što su ovde", rekao je Dešamp.

On je istakao da je siguran da će atmosfera biti odlična sve dok Francuska beleži pobede.

Za razliku od Francuske, reprezentacija Nigerije suočena je sa brojnim problemima, pošto su fudbaleri te zemlje nezadovoljni zbog bonusa. Iz Nigerije je saopšteno da je problem rešen, a zbog svega intervenisao je i predsednik te države Gudlak Džonatan.

"Za njih, mislim da to nije veoma neobična situacija. Ne kažem da je to deo kulture, ali to se dešavalo i pre Svetskog prvenstva", rekao je Dešamp.

Selektor Francuske je dodao da će vremenski uslovi biti na strani Nigerije jer se očekuje temperatura od preko 30 stepeni.

"Nigerijci su naviknutiji na tu situaciju, iako dosta njihovih igrača nastpua u Evropi. Nismo navikli na 30 i više stepeni, nisam siguran kako će reagovati tela. Videli smo da su Brazilci i Čileanci imali mnogo problema", rekao je Dešamp.

Francuska ima i problema sa povredama, pošto je neizvestan nastup Mamadua Sakoa zbog povrede butine. Utakmica će se igrati danas od 18 časova u Braziliji.

2024 © - Vesti online