Ponedeljak 30.06.2014.
10:38
Beta

Vilmots ne odustaje od menjanja prvog tima

 Maruan Felaini
 

Uprkos pojedinim kritikama da čestim promenama prvi tim ne može da  igra i da su one razlog što "đavoli" ne mogu da pronađu ritam, 45-godišnji Vilmots je kazao da neće menjati taj pristup ni pred meč sa SAD u osmini finala u Salvadoru. Štaviše, u timu Belgije do sada su nezamenjivi bili samo golman Tibo Kurtoa, kreator igre Eden Azar, "veznjaci" Kevin De Brujn i Aksel Vitsel, kao i kapiten Vensan Kompani.

"Imam 23 igrača. Bilo bi glupo sa moje strane da ih ne koristim ako su oni pravi izbor za određenog protivnika. Mojih prvih 11 nikada nije isto, zato što protivnik nikada nije ista vrsta tima sa kojim smo igrali u prethodnom meču", rekao je Vilmots.

Nekadašnji reprezentativac Belgije se nalazi na čelu tima od 2012. godine. U igračkoj karijeri je 70 puta nastupao za "đavole" i dao je 28 golova.

Do sada je pokazao da ima osećaj za izmene u ključnim trenucima. U drugom poluvremenu meča sa Alžirom je poslao na teren Maruana Felainija, koji je dao izjednačujući gol, da bi tim na kraju slavio sa 2:1. U pobedi nad Rusijom rezultatom 1:0 je ubacio u igru tinejdžera Divoka Origija umesto nezadovoljnog Romelua Lukakua. Mladi igrač je selektoru vratio golom na toj utakmici, kao i pogotkom u pobedi nad Južnom Korejom, takođe sa 1:0.

"Mnogo utakmica se rešavaju u poslednjih 15 minuta. Opet, nema mnogo svrhe slati igrača u poslednjih par minuta jer nema dovoljno vremena da uđe u ritam utakmice. Posle sat vremena novi igrač može da donese svežinu u trenucima kada se protivnik umara, a ima vremena da se uključi u igru", rekao je Vilmots.

2024 © - Vesti online