Subota 28.06.2014.
17:01
Srna

"Rusija ne mrzi Ukrajinu, Porošenko se obogatio kod nas"

Sergej Nariškin, predsedavajući Dume oštro kritikovao Porošenkov govor u Strazburu
 

Komentarišući Porošenkov govor održan u petak u Strazburu, Nariškin je istakao da je bio iznenađen njegovim optužbama da je Rusija agresor.

"Rusija nikada nije imala i nema naoružane jedinice u Ukrajini i odluka Saveta Federacije da ukine rezoluciju kojom se omogućava vojna intervencija u toj zemlji nova je potvrda naših mirnih i otvorenih namera. Za sve koji su bili veoma loši iz istorije, želio bih da kažem da je baza ruske Crnomorske flote na Krimu u proteklih dva veka tamo i bila, što je u punom skladu sa međunarodnim zakonom", istakao je Nariškin.

“Porošenko je nacistički Frankeštajn“

On je podsetio da je Porošenko rekao i da rusko društvo mrzi Ukrajinu, što nije tačno. "Očigledno je da saradnik, koji je napisao taj deo Porošenkovog govora, uopšte ne poznaje istoriju, kulturu i mentalitet dva bratska naroda, dve pravoslavne zemlje. Sve ukazuje na to da je taj deo napisao neko sa anglo-saksonskim uvidom u situaciju", smatra Nariškin.

Predsedavajući Dume je podsetio da je najveći deo Porošenkovog poslovanja obavljan u Rusiji. "Njegove fabrike radile su uspešno, ali teško da bi tako bilo, da ga, kako je rekao, narod Rusije, a kamoli regionalne vlasti, mrze jer je predstavnik ukrajinskog naroda", dodaje Nariškin.

On je od Kijeva zatražio da preduzme "odlučne mirovne" korake prema narodu na jugoistoku Ukrajine.

2024 © - Vesti online