Petak 27.06.2014.
18:25
J. L. Petković - Vesti

Petrović: Uložićemo žalbu

Odlučni smo da se borimo za srpske interese na Kosovu: Slobodan Petrović
 

- Srpska lista je pokazala ne samo političku zrelost, koja je prethodnih godina izostajala, već i odlučnost da se kroz institucije odgovorno i legitimno bori za interese svog naroda na Kosovu. Uspeli smo da pređemo cenzus, uprkos svim izazovima, kaže on.


Petrović dodaje da se kosovska predsednica Atifete Jahjaga prošle nedelje zvanično obratila Ustavnom sudu i zatražila razjašnajvanja dva člana kosovskog ustava koji se tiču toga ko bi trebalo da bude mandatar za formiranje naredne vlade.

Srpska lista prešla cenzus: Pokret socijalista najviše poslanika


- Još se čeka na odgovor suda, a nakon koga će se doneti odluka kome da poveri mandat. Spremni smo za saradnju i za učešće. Naše prisustvo u institucijama i učešće u vlasti nam omogućava veću kontrolu nad sudbinom naše zajednice, pruža nam mogućnost da ojačamo pozivcije Srba na Kosovu i daje nam mnogo više prostora da se borimo za svoje interese. To je bio moj stav od početka i danas sam izuzetni zadvoljan jer smo se konačno svi oko toga složili. Ovakav jedinstven stav će umnogome ojačati naše pozicije u budućnosti, zaključuje Petrović.

2024 © - Vesti online