Petak 27.06.2014.
15:33
mozzartsport.com

Luk Šo najskuplji tinejdžer u istoriji fudbala!

Kris Smoling i Luk Šo
 

Danima najavljivan transfer je konačno ostvaren. Luk Šo (19) je novi fudbaler Mančester junajteda.

Talentovani levi bek Sautepmtona je tokom petka prošao lekarske preglede u sportskom centru Karington i potom potpisao petogodišnji ugovor sa velikanom sa Odl Traforda, koji će na ime obeštećenja proslediti Svecima 30 miliona funti.

I taj podatak daje ovom poslu specifičnu težinu, jer je od danas Luk Šo zvanično najskuplji tinejdžer u istoriji fudbala, oborio je deset godina star rekord novog klupskog druga Vejna Runija, za čiju su slobodu Crveni đavoli 2004. platitili Evertonu 25,6 miliona engleskih novčanica.

Prema izveštajima ostrvskih medija, Šo će zarađivati 100.00 evra sedmično, a navodno mu je obećano da će biti prvi izbor Luja van Gala na poziciji levog beka, umesto vremešnog Patrisa Evre. Podsetimo, ovo je drugo pojačanje Mančester junajteda ovog leta. Pre Šoa stigao je Ander Erera iz Atletik Bilbaoa, ali sigurno se novi menadžer Van Gal neće zaustaviti samo na ovim novajlijama, mada je pitanje da li će uspeti da dovede nekog sa prioritetne liste želja na kojoj se nalaze Ajren Roben i Toni Kros.

2024 © - Vesti online