Sreda 31.03.2010.
15:08 >> 21:34h

Ketrin Ešton pohvalila Srbiju za Deklaraciju

Bravo Srbijo: Ketrin Ešton

"Primamo sa odobravanjem usvajanje ove Deklaracije. To je važan korak napred i veoma je značajno za Srbe i ceo region", saopštila je portparolka Eštonove Luc Gulner, a prenosi agencija ANSA.

Skupština Srbije usvojila je sinoć Deklaraciju, kojom je najoštrije osuđen zločin izvršen nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice, u julu 1995. godine. Od ukupno 149 poslanika koji su bili u sali, za deklaraciju je glasalo 127, protiv je bio 21, a jedan poslanik nije glasao.

SAD pozdravljaju Deklaraciju


Sjedinjene Američke Države su pozdravile deklaraciju Skupštine Srbije kojom je najoštrije osuđen zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995.godine, kao pozitivan korak ka pomirenju.


"Pozdravljamo rezoluciju Narodne Skupštine Srbiije od 30. marta kojom se osuđuje masakr u Srebrenici iz 1995, kao pozitivan korak ka pomirenju, okretanju zločcinima iz prošlosti, jačanju regionalnih odnosa i unapređenju stabilnosti u regionu�, rekao je predstavnik za štampu Stejt departmenta Mark Taner.


On je, na konferenciji za štampu, rekao da Vašington pozdravlja kao deo tog procesa, rešenost Srbije, izraženu u Deklaraciji, da nastavi napore da u potpunosti sarađuje sa Haškim tribunalom,"uključujući napore za hvatanje i izručenje Hagu preostalih begunaca Ratka Mladića I Gorana Hadžića".


Taner je ponovio da je stav američke vlade da generalno podržava odluku Međunarodnog suda pravde da se u Srebrenici dogodio genocid.

2024 © - Vesti online