Sreda 25.06.2014.
11:28
Beta

Prandeli: Sudija odlučio utakmicu, podnosim ostavku

Oterala ga nepravda: Ćezare Prandeli
 

"Taj start nikako nije delovao za crveni karotn. Bilo je nekih drugih oštrijih startova, pa ništa nije dosudio... A nisu ni bili za isključenje. Sudija je crvenim kartonom uništio utakmicu. Jednostavno, on u takvoj situciji nikako nije smeo da isključi
igrača", rekao je Prandeli, a prenose italijanski mediji.

Italija je u utakmici trećeg kola Grupe D poražena od Urugvaja s 0:1, u meču koji je odlučiovao koji će od dva tima u dalje takmičenje. Italiji je odgovaro i remi, dok je Urugvaj samo pobeda vodila u osminu finala. Glavni arbitar na utakmici Marko Rodriges iz Meksika u 59. minutu je pokazao direktan crveni karton Klaudiju Markiziju zbog oštrog prekršaja nad Egidijom Arevalom na sredini terena.

"Meč je bio veoma doba, posebno taktički, ali kao što sam rekao sudija ga je uništio... Mislim da je baš velika šteta što smo u ovakvim okolnostima eliminisani s Mundijala", dodao je selektor Italije.

Defanzivni fudbaler Italije Đorđo Kjelini ocenio je da je odluka arbitra direktno odlučila pobednika.

"Kada smo bili kompletni na terenu bili smo bolji od Urugvaja. Oni sat vremena nisu pripretili, ali u poslednjih pola sata, kada smo ostali s desetoricom igrača na terenu nismo mogli da izdržimo", rekao je Kjelini.

Prandeli je pre Mundijala dogovorio produžetak saradnje sa Fudbalskim savezom Italije, ali je on rekao da rana eliminacija s turnira u potpunosti menja njegove planove.

"Radite četiri godine zbog nečega i onda jedan crveni karton sve promeni... Ovaj rezultat na Mundijalu me je naterao na odluku da podnesem ostavku", rekao je Prandeli.

Kjelini je kazao da bi Prandeli trebalo da ostane selektor, ali da ovo nije trenutak za donošenje odluka. Predsednik Fudbalskog saveza Italije Đankarlo Abete najavio je da će napustiti tu funkciju i pozvao Prandelija da razmisli još jednom o odlasku s mesta selektora.

"Želeo bih da najavim moju ostavku, a nadam se da će predstojeći sastanak Izvršnog odbora Saveza ubediti Prandelija da preispita svoj stav", rekao je Abete.

Italija je Mundijal u Brazilu završila na trećem mestu Grupe D s tri boda, osvojenih u prvoj utakmici protiv Engleske (2:1). U drugom meču u grupi izgubili su od Kostarike s 0:1.

2024 © - Vesti online