Sreda 25.06.2014.
10:13
Alo

Rističević pokrenuo inicijativu u Skupštini protiv Živkovićevih vinograda

Rističevića zanima kako je Živković došao do subvencija
 

Rističević je, ispred skupštinskog odbora, pozvao nadležne organe, a posebno direktora policija Milorada Veljovića da omoguće istragu i ispitaju na koji način je Živković došao do subvencija. Rističević je kazao da postoje sumnje da je Živković na nelegalan način 2007. godine dobio subvencije za vinograd u iznosu od 525.000 evra. Naveo je i da je Živković podneo zahtev za subvencije, 15. aprila kada nije imao zemljište, a da je zakup za parcelu koja je tada bila u državnom vlasništvu, urađen tek u novembru 2007. godine.

- Nadležne institucije su više puta proveravale sve poslovne aktivnosti Zorana Živkovića, od 1986. godine do danas, i nikada nije postojao razlog za sumnju u legalnost tih poslova. Uprkos tome, Živković nema ništa protiv da se svi njegovi poslovi opet provere, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka ističe da "najmudriji čovek i glavni ideolog SNS-a Marijan Rističević poslednjih dana predano obavlja postavljeni zadatak – lažima diskredituje ličnost predsednika Nove stranke".

- Očigledno je da Rističević i njegovi koalicioni partneri stoje iza štampanja letaka protiv Živkovića kojima je Beograd bio zasut u nedelju, pred gostovanje Živkovića u "Utisku nedelje". Da je gospodin Rističević najmudriji ideolog koalicije okupljene oko SNS-a dokazuje i njegovo učešće u rijaliti programu "Farma", ali i afera "kukuruz iz robnih rezervi koji su pojeli miševi". Očigledno je da režim Rističević - Vučić gubi nerve i lažnim optužbama prikriva sopstvenu nesposobnost koja se ogleda u tajnim ugovorima, žrtvovanju Obrenovca, širenju panike, hapšenju tviteraša, cenzuri, lažnim diplomama i doktoratima, nepostojanju investicija, ogromnom budžetskom deficitu, aferama oko "Beograda na vodi" i donošenju protivustavnih zakona, navodi se u saopštenju Živkovićeve stranke.

"Kako je Živković postao milioner"

2024 © - Vesti online