Utorak 24.06.2014.
21:06
Beta

Đurić: Ivanović uskoro na slobodi

Od 27. januara u pritvoru: Lider SDP Oliver Ivanović
 

Đurić, koji je prošle nedelje posetio Ivanovića u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici, rekao je da očekuje i da se nada da će  narednih dana ponovo imati priliku da sa sastane s liderom GI SDP, kako je naglasio, "ovaj put na slobodi".

"Želimo da naša pokrajina bude mesto vladavine prava i pravde, a ne vladavine sile i nepravde", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sastanka premijera Aleksandra Vučića s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Dikrektor Kancelarije naveo je da Vlada Srbije pruža moralnu podršku svim Srbima koji su optuženi ne samo u tom već i u sličnim procesima. Vlada Srbije je dala garancije da se Ivanović brani sa slobode, koja nije uvažena.

Ivanović je pritvoren 27. januara pod sumnjom da je učestvovao u zločinima nad Albancima 1999. i 2000. godine. Optužnica protiv njega još nije podignuta.

Đurić je izjavio da je na sastanku predstavnika kosovskih Srba i Vučića postignut dogovor o jedinstvenom političkom delovanju koje ima za cilj preuzimanje što više učešća u kosovskim institucijama. Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju je poručio je da je jedinstvo narodnih poslanika sa Srpske liste i predstavnika srpskih opština severno i južno od Ibra prekretnicu u političkom delovanju Srba sa Kosova i Metohije.

''Dogovoreno je da se ciljevi usaglašavaju kratkoročno i dugoročno sa ciljem da se kroz institucionalne okrvire jačaju interesi srpske zajednice, da se u narednim mesecima zajednički gradi Zajednica srpskih opstina sa ciljem da se učešćem u institucijama ruši nepoverenje i stvara svima potrebna izvesnost'', rekao je Đurić.

2024 © - Vesti online