Ponedeljak 23.06.2014.
10:59
Beta

Origi srećan zbog gola na Marakani

Presudio Rusima: Divok Origi
 

Belgija je u nedelju u utakmici drugog kola Grupe H pobedila Rusiju sa 1:0, golom Origija u 88. minutu i obezbedila plasman u osminu finala Mundijala. Posle dva kola Belgija ima šest bodova, Alžir je drugi sa tri boda, a Rusija i Južna Koreja imaju po bod.

"Oduvek sam verovao da mogu daleko da doguram, ali u fudbalu nikada ne znate šta može da se dogodi. Sve se brzo dešava", rekao je Origi. Selektor Belgije Mark Vilmots pozvao je 19-godišnjeg Origija u državni tim kao zamenu za povređene igrače. On je protiv Rusije ušao u drugom poluvremenu.

"Velika je stvar postići gol na Marakani. Veoma sam srećan što smo se plasirali u osminu finala", rekao je Origi, koji igra za francuski Lil.

Većina saigrača i novinara pre polaska u Brazil nije znala ko je Origi.

"Kada se priključio reprezentaciji nisam znao ko je on, ali sada znam. Kvalitetan je, zna da postigne gol, brz je, dobar tehničar. Mlad je, ali danas je pokazao sve", rekao je fudbaler Belgije Maruan Felaini.

Origi je prošle sezone odigrao prvu celu sezonu kao profesionalac za Lil.

"Volim da 'lansiram' mlade igrače. On je disciplinovan i brz. Veći deo medija nije ni znao ko je on", rekao je selektor Belgije Mark Vilmots.

2024 © - Vesti online