Nedelja 22.06.2014.
17:34
Beta

DS: SNS koristi nesreću poplavljenih

DS je optužila SNS da pokušava da iskoristi poplave i štetu koju su građani pretrpeli, za obračun sa političkim protivnicima
 

Demokrate su saopštile da je krivična prijava protiv predsednika opštine Paraćin Saše Paunovića, objavljena na konferenciji za novinare SNS-a, "još jedan u nizu pokušaja SNS da iskoristi poplave za obračun sa političkim protivnicima". Kako kažu, krivična prijava, koju je protiv Paunovića podnela SNS, je još jedan u nizu pokušaja SNS da iskoristi poplave za obračun sa političkim protivnicima".

"Zahtevamo od Srpske napredne stranke da prekine sa ovakvim ponašanjem koje je daleko ispod nivoa pristojne političke komunikacije. Činjenica da krivičnu prijavu podnosi stranka, samo dodatno uverava da se radi o pokušaju pritiska na tužilaštvo, što je jednako nedopustivo", navodi se u saopštenju.

Demokrate su ocenile da je prema Zakonu o vodama i Operativnom planu za odbranu od poplava za 2014. godinu, jasno određeno da je za organizovanje i sprovođenje odbrane od poplava na reci Crnici odgovorno javno vodoprivredno preduzeće Srbijavode.

"Mehanizacije, ljudstva i opreme Srbijavoda na Crnici 15. maja, osim nekoliko rukovodilaca tog sektora koji su se pojavili posle 12 časova, u Paraćinu nije bilo. Srbijavode nisu u stanju da organizuju odbranu od poplava, ni finansijski, ni kadrovski ni organizaciono.

Zakonom je posao odbrane od poplava predat u ruke javnog preduzeća koje nije opremljeno da se nosi sa tim zadacima", saopštio je DS i dodao da je zahtevala da u Skupštinu Srbije dođu direktori javnih preduzeća i oni koji su bili nadležni da organizuju i sprovedu odbranu od poplava u celoj Srbiji, a ne političari.

"Očigledno je da SNS, kršeći poslovnik i ne zeleći da zakaže tu sednicu, izbegava ozbiljan razgovor o poplavama, jer joj to onemogućava političko profitiranje i politikanstvo koje je očigledno jedini način funkcionisanja koji Srpska napredna stranka poznaje", navodi se u saopštenju demokrata.

2024 © - Vesti online