Ponedeljak 02.11.2009.
10:42
Tanjug

Australija: Udavile se 23 osobe

Trgovački brod sa najmanje 40 putnika, za koje se sumnja da su planirali traženje azila u Australiji, potonuo je u noći između nedelje i ponedeljka na oko 350 nautičkih milja (oko 650 kilometara) severozapadno od Kokosovog ostrva, a svi putnici broda u jednom momentu su se našli u vodi, saopštio je australijski Koordinacioni centar za spasavanje.

Na mesto gde je potonuo brod prvi su stigli trgovački brod LNG Pionir i tajvanski ribarski brodić, pošto su primili poziv australijske mornarice da je jedan brod zapao u nevolje.

Kasnije su stigle pomorske i vazduhoplovne snage Australijske pomorske službe bezbednosti koje su krenule u potragu za preživelima.

Spaseno je 17 brodolomnika, ostali se i dalje vode kao nestali, navodi Rojters.
Australijski ministar unutrašnjih poslova Brendon O'Konor rekao je da su australijske službe za spasavanje uradile sve što je u njihovoj moći, prvenstveno u spasavanju svih preostalih brodolomnika koji su se nalazili u vodi.

"To je naša dužnost (spasavanja) u ovom momentu, ali razmatramo i druga pitanja - gde ih prevesti pošto uradimo sve što možemo da spasimo ljude koji se, možda, još nalaze u vodi", naveo je O'Konor, prenela je indijska novinska agencija PTI. 

2024 © - Vesti online