Nedelja 22.06.2014.
17:53
Beta

Dinamo Zagreb osvojio Turnir prijateljstva u Bijeljini

 

OFK je poveo preko Filipa Stuparevića u 10. minutu, ali su Filip Tomašković u 26, Alen Dejanović u 35. i Antonio Marin u 50. doneli preokret i pobedu zagrebačkom timu.

Trener Dinama Danijel Erbežnik rekao je posle utakmice da je njegova ekipa apsolutno zasluženo pobedila OFK i osvojila trofej.

"Bili smo bolji i kvalitetniji, ne samo u finalu, nego i na celom turniru. Čestitao bih igračima koji su za mene heroji. Umor ih je stizao, ali svaka im čast. Sam turnir je bio super organizovan, nemam nijednu zamerku. Iskreno se nadam da se vidimo i sledeće godine. Igračima će sigurno mnogo značiti učešće na ovako jakom turniru", rekao je Erbežnik.

Trener OFK-a Zlatko Krmpotić kazao je da ne može da zameri svojim igračima, za koje je istakao da su pokazali zavidno umeće.

"Pre svega, želim da istaknem da sam prezadovoljan uslovima i kvalitetom turnirom. Iako nismo osvojili trofej dokazali smo kvalitet. Ovo nam je prvi poraz posle pet meseci. Dinamo je zasluženo pobedio i dokazao da je najbolja ekipa na turniru. Momci zaista igraju odlično i zaslužuju sve čestitke", kazao je Krmpotić.

Za najboljeg igrača turnira izabran je David Čalin iz Dinama, dok je najbolji golman njegov saigrač Dominik Kotarski. Filip Stuparević iz OFK-a je najbolji strelac sa pet datih golova. Nagrade pobednicima uručio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, koji je rekao da je Evropska fudbalska unija (UEFA) "prepoznala značaj turnira" i da će ga podržati već od sledeće godine.

2024 © - Vesti online