Petak 20.06.2014.
17:54
Beta

Prištinska TV: Nema dokaza o trgovini organa na Kosmetu

Foto: Ilustracija
 

Taj izveštaj, kako TV Kljan tvrdi treba da bude objavljen za dva meseca i u njemu će biti odbačeni navodi specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija. Prištinska televizija javlja da će biti podignute optužnice za 12 pojedinačnih slučajeva ratnog zločina.

Izveštaj o rezultatima istrage koji je bio planiran da se objavi u junu odložen je za dva meseca, javlja TV Kljan Kosova pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Prema međunarodnim izvorim Vilijamson će nakon predstavljanja izveštaja napusti mesto šefa Specijalnog tima. Zameniće ga takođe američki tužilac koji će istražiti 12 slučajeva ratnih zločina o kojima je ekipa na čelu sa Vilijamsonom pronašla dokaze da su se dogodili posle 12. juna 1999 godine.

Prema navodima, TV Kljan Kosovo radi se o individualnim zločinima za koji ne postoji organizovana kriminalna grupa. Optužnice o ovih 12 slučaja biće podignute do kraja ove godine.

Portparol tužioca Vilijamsona Žoao Souza rekao je agenciji Beta da ne može da komentariše istragu koja je u toku kao ni medijske spekulacije. Ne želimo da prejudiciramo rezultat istrage, rezultati će biti objavljeni , naveo je Souza.

2024 © - Vesti online