Sreda 31.03.2010.
01:17

Omerović i Suljić pozdravili usvajanje Deklaracije

''Tekst Deklaracije nedosmisleno pokazuje da Srbija poštuje presudu Međunarodnog suda pravde, osuđuje zločin u Srebrenici i da će učiniti sve da počinioce, ukoliko su na teritoriji Srbije, privede pravdi'', rekao je Omerović novinarima u parlamentu.


On je ocenio da je celodnevna rasprava pokazala duboku podeljenost među poslanicima, a da je najtragičnije to što su građani mogli da se uvere da se neke političke partije nisu odmakle od 90-tih godina prošlog veka.


"Ono što smo čuli od pojedinih opozicionih stranaka izaziva mučninu i pokazuje da granica Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica još nije izbrisana kod pojedinaca", rekao je Omerović.

Načelnik opštine Srebrenica Osman Suljić ocenio je večeras da je usvajanje Deklaracije o osudi zločina u toj istočnobosanskoj opštini događaj od međunarodnog značaja, kojim je Srbija još jednom potvrdila značaj u regionu.

Suljić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbija, kao potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma, podržava Bosnu i Hercegovinu kao celovitu, međunarodno priznatu državu.


"Po meni će to doneti u svakom slučaju stabilizaciju šireg regiona, jer Srbija je jedna od dominantnih političkih faktora ovog regiona", izjavio je Suljić Tanjugu.


Prema njegovim rečima, građani Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i čitavog Zapadnog Balkana, moraju stvoriti uslove da reše nesuglasice i povežu svoje ekonomije, što će zatim rezultirati većim stranim i domaćim investicijama i osigurati bolji prosperitet svih građana.


"Mislim da gospodin (Boris) Tadić i srbijanski parlament vrlo mudro i lagano vode Srbiju ka Evropskoj uniji, što će u svakom slučaju građanima Srbije ponajviše dati pozitivnih refleksija kroz dalji ekonomski razvoj", rekao je načelnik opštine Srebrenica.

2024 © - Vesti online