Utorak 30.03.2010.
23:03
Srna

Zadar: Dve godine krili leš u kući!

 

Njegova identifikacija nije bila moguća zbog velikog truljenja i promena na telu, pa je zatražena dodatna DNK analiza, a obdukcijom je, prema informacijama iz policije, isključena nasilna smrt.

Prema nezvaničnim informacijama, pomoć od 500 kuna (oko 68 evra), koju je dobijao Nikpalj, Centar za socijalno staranje sve vreme je plaćao njegovoj majci, pa se pretpostavlja da je to razlog zbog kojeg je prikrivana Nenadova smrt.

Nenad Nikpalj u detinjstvu je bolovao od dečje paralize i zato je primao pomoć, a komšije kažu da iz kuće praktično nije izlazio poslednjih 30 godina.

Nenadova majka Milica tvrdila je da je mislila da joj sin spava i smeštena je u dom za stare i nemoćne, a njegov brat Šime (49), koji je komšijama branio da uđu u kuću, vičući na njih i gađajući ih kamenjem, smešten je u zadarsku Psihijatriju.

U kući okruženoj trgovačkim centrima i auto salonima, Milica Nikpalj sa dva sina je živela od svoje penzije i sinove socijalne pomoći sa dodatkom na invaliditet.

Milicin suprug, građevinski poslovođa, umro je pre 25 godina, a u njihovu porodičnu kuću godinama nisu dolazili ni prijatelji, ni rodbina, dok su socijalni radnici poslednji put viđeni pre nešto manje od godinu dana.

2024 © - Vesti online