Petak 20.06.2014.
13:46
Beta

"Na odgovorne funkcije postaviti iskrene borce protiv kriminala"

Nije zadovoljan borbom protiv kriminalnih grupa: Tomislav Nikolić
 

"Nisam zadovoljan borbom protiv kriminala u samoj policiji i iskorenjivanju zla sa ulica - narko dilera i narko kartela. U borbi protiv tog zla koje uništava naše društvo, nisu postignuti nikakvi rezultati u poslednjem periodu, očigledno zato jer te kriminalne grupe imaju svoj saradnike, saučesnike i doušnike u samom MUP-u", rekao je Nikolić u obraćanju građanima preko Radio-televizije Srbije.

On je poručio da institucija koja je zadužena za unutrašnju bezbednost, policija, mora da se vrati u okvire morala, pravičnosti, poštenja i pravde.

"Nažalost, zbog neprofesionalnog odnosa pojedinaca iz policije prema svoj poslu, adekvatna borba protiv korupcije nije moguća i zato tražim od vlade da postavljanjem iskrenih boraca protiv kriminala obezbedi da odgovorni rade svoj posao", rekao je Nikolić.

Nikolić, Vučić i Stefanović o policiji

Predsednik Srbije naveo je da policija ne bi smela da se služi medijskim spekulacijama, niti bi smela da postupa po "samovolji visokih činova" i da podleže političkim pritiscima.

On je ocenio da mora da se povrati poverenje građana u policiju, koja mora da bude "moderna, depolitizovana i efikasna služba".

2024 © - Vesti online