Svaki dinar čuvamo za novo kupatilo

Jedini oslonac čitaoci "Vesti": Marjanoviće zaboravili i opština i rudnik

Oni su joj poslali novčani dar od 70 evra koji će im puno značiti jer nameravaju da štede svaki dinar kako bi napravili sebi skromno kupatilo. Ali, to nije sve. Na Gabrijelu i njene mališane je mislila i Nadežda Radović iz Vizbadena, pripremivši ponovo prelepi poklon-paket, a u međuvremenu je poslala i još 50 evra ovoj porodici.

Budućnost Srbije

Na putu ka porodici Marjanović je i dosad najveća donacija iz Australije od 1.485,50 dolara koje su zajednički prikupili zemljaci iz Srpskog kulturnog kluba "Sveti Sava" i Srpskog nacionalnog centra Bonirig u Sidneju, u organizaciji Milice Brkljač i Ranka Ignjatića, uz poruku da na mladima Srbija opstaje.

 

- Hvala dobrim i plemenitim ljudima za novac, počećemo da sakupljamo svaki dinar, da kupujemo materijal, pločice, kadu, sve redom, da na proleće sledeće godine završimo radove, da decu kupam u kupatilu, jer je to bila moja i Draganova želja. Njegova tragična smrt nas je omela u tome, ali ja ću ispuniti zajedničku želju. Malo po malo, mic po mic, neće biti lako, ali uspeću - kaže Gabrijela.


Deca su se, naravno, najviše obradovala paketu dobrotvorke Nadežde iz Nemačke, prepunom hrane, slatkiša, čokolada, bombona više vrsta, keksa, a majka paketima pelena i garderobi za decu. Prepun paket prelepih stvari, sve sa ukusom odabranih, je kod dece izazvao uzvike oduševljenja.


- Hvala gospođi Nadeždi, ona je opet usrećila mališane jer je i prošlog puta poslala prelep paket. Njena briga o nama je izuzetna i želimo joj zdravlja i sreće, da joj Bog čuva plemenito srce - ističe Gabrijela. Imamo porodičnu penziju i dečji dodatak, ali to je, na žalost, nedovoljno. Mnogo nas je u kući i potrebe za ono najosnovnije su velike. Posle ovih poplava po Srbiji, svesni smo da ima i mnogo gorih stvari. Teško vreme tek će doći. Neće biti lako, ali ja se ne predajem - zaključuje Gabrijela.
 

Gabrijela sa sedmomesečnom Draganom

Jedino ih se čitaoci "Vesti" sete. Iz opštine Trgovište i iz rudnika Grot niko više ne pita za njih. Javljaju se iz Nemačke, Australije, ali i drugih zemalja, pitaju kako su, da li mogu da pomognu nekako.

- To nam mnogo znači. Neka im Bog da nagradu, blagosloveni da su svi! Nije mi lako. Sudbina me osudila mlada da patim, da se žrtvujem za decu, i hoću! - obećava Gabrijela koja na planini, 70 kilometara udaljenoj od Vranja, živi pod teškim teretom sudbine.

Gabrijela sa decom: Aleksandrom (9), Sandrom (8), Helenom (2) i sedmomesečnom bebom Draganom, kao i svekrom Vladom i svekrvom Ljubinkom, bezemljaši, sa minimalnim prihodima od nasleđene Draganove penzije, vode svakodnevnu borbu za preživljavanje. "Ništa nije teško kad se mora" - rastajemo se sa Gabrijelom.

Pismo podrške

Plemenita Nadežda Radović, napisala je i pismo Marjanovićima u kome ih sve pozdravlja. "Nadam se da ste mi u kući zdravi, a što se tiče briga i muke sigurna sam da toga imate i previše. Momentalno u Srbiji ima toliko mučenika da se ne zna kome je teže. Pomažemo gde i koliko možemo, molićemo se Bogu i nadamo u bolje sutra. Ništa nam drugo ne preostaje", piše Nadežda.

 

2024 © - Vesti online