Četvrtak 19.06.2014.
18:25
Beta

DS: Proveriti diplome svih direktora

DS traži proveru diploma direktora svih javnih preduzeća u Novom Sadu
 

DS zahteva i proveru diploma svih novih direktora javnih preduzeća u Novom Sadu, kako bi se slični problemi falsifikovanja izbegli u budućnosti.

"Bogdanović nije diplomirao na Fakultetu tehničkih nauka i nije diplomirani inženjer mašinstva kako stoji u rešenju o imenovanju koje je potpisao predsednik skupštine grada Siniša Sević", navodi DS.

U saopštenju se dodaje da su tako obmanuti odbornici kojima je dostavljena falsifikovana biografija kandidata, te da DS traži "primerene kazne i za one koji su propustili da provere navode i falsifikovali podatke o stečenom zvanju u rešenju o imenovanju za direktora".

"Zbog građana Novog Sada i želje da se ovakvi problemi izbegnu u budućnosti, tražimo da se utvrdi istinitost biografija i verodostojnost diploma svih postavljenih lica u Novom Sadu", piše u saopštenju DS.


Novi direktor Gradskog zelenila i potpredsednik gradskog odbora SNS-a Aleksandar Bogdanović je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da je u biografiji došlo do "greške njegovog saradnika koji je na brzinu pisao biografiju da bi se ispoštovala forma", te da je zapravo 2000. godine diplomirao na Tehničkom fakultetu "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu.


U biografiji za kandidata za direktora navedena je samo 1996. godina i podatak "Fakultet tehničkih nauka, Odsek mašinstva, Univerzitet u Novom Sadu".

2024 © - Vesti online