Četvrtak 19.06.2014.
14:15
kkpartizan.rs

KK Partizan: Dokle više aparthejda i diskriminacije?!

Košarkaši Partizana
 

Crno-beli su nezadovoljni novim kaznama koje je Gogić izrekao, za drugu utakmicu finala plej-ofa Superlige.

Klub iz Humske je reagovao i na žalbe iz Crvene zvezde u vezi sa suđenjem u drugom meču, postavivši dva pitanja Mirku Pavloviću. Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti i bez izmena:

"Aparthejd direktora KLS, Dragana Gogića, prema KK Partizan NIS se nastavlja.

Hoće li KSS, ili bilo koja druga institucija reagovati, poput nedavnog uplitanja i spasavanja izbacivanja naše reprezentacije sa predstojećeg Svetskog prvenstva, zbog neznanja nelegalno postavljenog direktora Gogića, kada već nije posle toliko kršenja propozicija poslednjih nedelje i meseci.

Posle druge utakmice finala plej-ofa, KK Partizan NIS je duplo više kažnjen od domaćina utakmice. Iako nije zaradio ni jednu tehničku grešku, kažnjen je od direktora lige, uglavnom zbog verbalnog imodnog delikta.

KK Partizan NIS osuđuje i ne opravdava bacanje raznih predmeta od strane svojih navijača na parket, posebno ka klupi Crvene zvezde Telekom na prvoj utakmici. Ako smo mi kažnjeni sa dve utakmice bez publike, a nakon nedavnih dešavanja u Železniku, naš rival jednu, šta je sa sankcijama posle druge utakmice finala. Na toj utakmici naš trener gađan je pirotehničkim sredstvima, pogođen je upaljačem u glavu naš kapiten, pogođeni su novinari, i uništen je njihov kompjuter. A što je najgore povređena su i deca.

Gogić nama suspenduje teren za utakmice finala, a našem rivalu zaboravlja ili neće da primeni istu kaznu igranja bez publike. Pojedine igrače licencira, selektivno i mimo propozicija, određuje protiv koga mogu da igraju, a protiv koga ne.

Zbog čega su vršeni pritisci od strane direktora Gogića na sudije i delegata da izmene svoj izveštaj, sa prve utakmce finala? Pošto to nisu prihvatili, Gogić je izmislio kaznu za Sašu Pavlovića. Naš igrač je kažnjen zato što je želeo da zaštiti Milutinova. Kažnjen je na isti način kao i inicijator tuče koji je rvački nasrnuo na našeg mladog reprezentativca. Trebamo li poteze Nelsona da okarakterišemo kao pokušaj nanošenja teških telesnih povreda, trebamo li da pokrenemo sudski spor, kao i protiv civila na toj utakmici, Tejića?

Ako se direktor Gogić poziva na gledanje TV snimka, zašto nije gledao ko je prvi udario Milutinova? Zašto nije sankcionisao mučko udaranje sa leđa, bez lopte, Bogdana Bogdanovića u drugoj utakmici finala? Da li je trebao da reaguje Bogdanović li ponovo neko sa klupe, da ga štiti od nasrtaja na parketu? Ili se pokvario video plejer ? Zbog čega je kažnjen Žofri Lovernj, kako piše Gogić zbog diskvalifikujuće greške, a on je završio prvu utakmicu? To je bar bilo lako uočiti, pošto je uz njega na parketu ostao samo još jedan naš igrač.

Treba li KK Partizan NIS van sportskih institucija ove zemlje da potraži zaštitu od samovolje, bahatosti, kršenja propozicija jednog nelegalno izabranog direktora? KK Partizan NIS se nada da će bar KSS, iako nije reagovao na nelegalan način i mesto izbora direktora lige, sprečiti njegovo delovanje, zbog kojeg je mogla da strada naša seniorska reprezentacija, kao što je zbog njegovog nalogodavca pre sedam godina stradala juniorska, koja je bila izbačena sa nezvaničnog SP u Manhajmu. KK Partizan je prihvatio svoju krivicu za incidente na prvoj utakmici. Nije prihvatio ponudu da nastavak završi sa četiri, već tri igrača, za šta postoje TV snimci. Nije se žalio na materijalnu povredu pravila pred nastavak utakmice, posle incidenata, kada nam je greškom arbitara oduzeta lopta, kao i dva slobodna bacanja. Da li bi direktor poništio utakmicu, kao što je to učinjeno u Nemačkoj, gde se poštuju propozicije?

Partizan će igrati i bez publike, kao što je igrao i bez Pavlovića. Ranije je prihvatio da sude sudije iz inostranstva, u drugim ligama u koje su ga isti ti gurali i uslovljavali da igra. KK Partizan NIS nije sam napuštao niti urušavao KLS, obezvređivao je, oduzimao joj prohodnost prvo za Evrokup, a potom i Evroligu, u koju je, takođe, mogao prvi sa trogodišnjim ugovorom kao Budućnost, kao što je sam u ABA, uz da bira i povede još jedan tim, ali nije. Poštovao je odluke KSS, kao i sve kasnije promene oko ABA i Evrolige, na svoju štetu, nije pravio problem ni kada su birani Zvezdaši za prethodnog i aktuelnog predsednik KSS. Ni gen.sek bivši direktor KK Crvena zvezda, KK FMP i gen.sek FK Crvena zvezda, pa zar moramo da trpimo i Gogića?

Pitamo samo, dokle više kažnjavanja naših reakcija ili verbalnog ukazivanja na pravno dokazane prestupe, dokle izmišljanja kazni, košarkaške diskriminacije najtrofejnijeg kluba? Jedinog košarkaškog evropskog prvaka iz Srbije, koji je našem gradu i državi darivao velike predstave u TOP 16 ili plej ofu Evrolige (četiri Fajnal fora, šest ABA prstenova...), i odgajanje velikih reprezentativnih asova i trenera.

Na kraju imamo samo dva pitanja za gospodina Mirka Pavlovića:

1. Da li imaju ozbiljne primedbe na suđenje na drugoj utakmici finala plej ofa, jer im kriterijum suđenja nije odgovarao zato što se poslednja četvtina nije igrala ponovo 5 na 3?

2. Da li je direktor Gogić, koji je do prošle godine bio plaćen od Zvezde za analizu sudjenja, uradio besplatno i poslednju na koju se poziva Mirko Pavlović?"

2024 © - Vesti online