Četvrtak 19.06.2014.
14:26
Beta

Mladić se oporavlja posle boravka u bolnici

Oseća se bolje ali još nije spreman za nastavak suđenja: Ratko Madić
 

Tribunal je objavio samo formular u kojem je Mladić (71) naveo da se ne oseća dobro i da ne može da prisustvuje suđenju. Mladić je, u istom formularu, odbio da potvrdi da se odriče prava da bude u sudnici, odnosno da dozvoli da se suđenje nastavi bez njega.

Medicinski tehničar iz sudskog pritvora na formularu je rukom dopisao:

"Mladić je juče vraćen u pritvorsku jedinicu i neophodno mu je da se oporavi od boravka u bolnici. On nije u stanju da danas prisustvuje suđenju".

Kako je u ponedeljak u sudnici rekao njegov branilac Branko Lukić, Mladić je oboleo od "stomačnog gripa", zbog čega je bio prebačen u hašku bolnicu Bronovo, a zatim je vraćen u bolnicu sudskog pritvora u Sćeveningenu. Mladić se tada, po rečima Lukića, osećao bolje.

Aludirajući na ranije Mladićeve bolesti, Lukić je tada u sudnici rekao i da, ovog puta, "nije u pitanju ni srce, ni mozak".

Predsedavajući sudija Alfons Ori , potom je, na kratkom zasedanju u utorak, nastavak procesa odložio na "neodređeno vreme" , odnosno dok Mladić ne ozdravi.

Proces generalu Mladiću počeo je u Hagu 16. maja 2012. Od sredine maja ove godine, u toku je dokazni postupak odbrane. Tužioci su prethodno pred sudije izveli 164 svedoka i kao dokaze priložili još toliko pisanih svedočenja.

2024 © - Vesti online