Četvrtak 19.06.2014.
10:46
Beta

Čović: Poziv u Evroligu bi bio potvrda našeg rada

Nebojša Čović
 

"Još nismo dobili zvaničnu informaciju Evrolige. Ali, ako je to tačno, onda je to još jedna potvrda da smo na pravom putu i najbolji dokaz koliko čelnici Evrolige poštuju naš rad. Kada to kažem mislim na sve strukture u klubu", rekao je Čović za sajt kluba.

Pobednik Jadranske lige Cibona direktno je izborila plasman u Evroligu, ali je i zvanično odustala od tog takmičenja, tako da javnost u Srbiji očekuje da njeno mesto direktno pripadne Zvezdi, koja je ligaški deo završila na prvom mestu.

"Smatram da bi dobijanje B licence za učešće u Evroligi naredne sezone bio veliki uspeh za sve nas i ogromna stvar za srpsku košarku iz više razloga. Pre svega, to bi značilo da smo za kratko vreme uspeli da steknemo veliko poverenje Evrolige, jer mnogi zaboravljaju činjenicu da 2011. godine KK Crvena zvezda praktično nije postojao", rekao je Čović.

Konačna odluka o tome da li će Zvezda dobiti licencu B ili će biti naknadno pozvana, trebalo bi da bude poznata do kraja nedelje, kada se budu sastali predstavnici ABA i ULEB-a.

"Da ne prejudiciramo stvari. Sačekaćemo zvaničnu odluku Evrolige, ali želim da naglasim da smo u svakom slučaju potpuno spremni za učešće u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju", rekao je Čović.

2024 © - Vesti online