Četvrtak 19.06.2014.
10:35
Beta

Španski mediji: Kraj jedne ere!

Nemoćni: Buskets, Kazorla i Silva
 

Aktuelni svetski prvak Španija izgubila je prve dve utakmice na Mundijalu, od Holandije 1:5 i Čilea 0:2 i u prvoj fazi završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Prema pisanju španskih medija, reprezentaciju čeka "brutalan dočeek" po povratku u zemlju. List El Pais nazvao je reprezentaciju "Titanikom", dok je AS u svom tekstu naveo da je na "užasan" način prekinuta dominacija Španije.

"Ali, znali smo da će do toga doći jednoga dana. Međutim, nikada nismo mogli ni da zamislimo da će biti tako jadno i da će reprezentacija Španije izgledati neprepoznatiljivo - potpuno obično", naveo je AS.

Marka je navela da je "zabava završena" i da su "slavni crveni na žalostan način završili takmičenje". Nastup Brazilca Dijega Košte za Španiju nazvan je "neuspelim eksperimentom". Napadač Atletiko Madrida, koji je prošle sezone postigao 36 golova u svim klupskim takmičenjima, početkom godine je odlučio da nastupa
za Španiju, a ne za Brazil. On je krajem prošle sezone povredio tetivu, ali je ipak pozvan u reprezentaciju. Odigrao je obe utakmice u Brazilu i nije postigao nijedan gol.

Mnogi mediji naveli su da su reprezentativci Španije "imali sreće" pošto su naslovnice dnevnih listova uglavnom posvećene zakletvi novog kralja, a ne poniženju ekipe u Brazilu. Felipe VI će danas položiti zakletvu u parlamentu i zameniti svog oca Huana Karlosa koji je abdicirao. Mundo Deportivo je povodom toga tekst o eliminaciji sa Svetskog prvenstva počeo naslovom "Abdicirali".
 

2024 © - Vesti online