Četvrtak 19.06.2014.
12:00
B.R. - Foto: N.Jojić

Kolačima i pitama do srca stranaca

Teško je: Dejan Kovačević
 

Tako su, kaže nam zadovoljno aktivistkinja Marina Đurić, rodom iz Kragujevca, vlasnica ovog restorana, uspeli da od darežljivih Švajcaraca prikupe dve tone humanitarne pomoći za žitelje poplavljenih područja. I ne samo to: osvanuli su na naslovnim stranama najtiražnijih švajcarskih novina i dobili brojne pohvale, uz izraženo divljenje prema iskazanoj solidarnosti sa svojim zemljacima u otadžbini.


- Kako u našem udruženju ima mnogo onih koji su zavičajno, ali i srcem vezani za Republiku Srpsku, dogovorili smo se da se pomoć bratski podeli na ravne časti. Pomoć se sastoji od garderobe i hemijskih sredstava, a takođe smo dosad prikupili nešto više od 5.000 švajcarskih franaka, koje ćemo na licu mesta podeliti ili kupiti najpotrebnije stvari ugroženom stanovništvu. Sve po principu iz ruke u ruku, kako nam se ne bi desilo da pomoć bude podeljena nenamenski. Naravno, sve što radimo, obavljamo u dogovoru sa predstavnicima naše ambasade, pa verujemo da nećemo imati neprilika na graničnim prelazima niti nepotrebnog carinskog zadržavanja u Srbiji - ističe Marina Đurić, a Humanitarni most "Vesti" želi našoj čitateljki i ostalim članovima Kolubare srećan put.

Pomoć Obrenovčaninu

Porodicu 42-godišnjeg Dejana Kovačevića iz Obrenovca, gde su za kratko vreme umrli otac i sin, poplava je dokusurila, a moraju i da otplate kredit koji je "odnela" stihija, jer banka nema milosti i traži ratu. Humani članovi Kolubare odvojili su 200 švajcarskih franaka koje će mu uručiti 7. jula u Beogradu i delom olakšati nevolje ovoj porodici. Kada je Dejan Kovačević čuo za ovaj humani gest zemljaka, samo je prozborio: "Hvala, ali ima i onih kojima je još teže nego nama."

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online