Sreda 18.06.2014.
19:50
balkaninsight.com

Ćerka Radovana Karadžića ulazi u politiku "da uveže sve karike"

Sonja Karadžić Jovičević biće kandidat SDS Pale

- Funkcija poslanika Narodne skupštine jeste da sluša narod i da im polaže račune zasvisno od aktuelnih tema i problema, a pitanja vezana za porodicu, omladinu i zdravsteni sistem svakako su najbliža mom profesionalnom angažmanu – navela je ona u saopštenju objavljenom na sajtu stranke. Dodala je da je sigurna da će SDS dobro proći na predstojećim izborima, kao i da će nastaviti da održava srpsku solidarnost i da “razmišlja srpski”.

Miodrag Kovačević, predsednik opštinskog odbora SDS-a Pale, rekao je da je Karadžićeva ćerka izabrana zbog njene posvećenosti “u zastupanju interesa naroda iz koga potiče”. Kako je rekao, njena kandidatura će “uvezati sve karike od 1990. godine pa do novih dana”.

Karadžiću se pred sudom u Hagu sudi za genocid počinjen u Srebrenici i još sedam opštna, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. U optužnici se navodi da je on kao predsednik SDS-a učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu čiji je cilj bio progon Bošnjaka i Hrvata sa teritorije pod srpskom kontrolom.

Njegova ćerka je kritikovala tribunal u Hagu zbog predstavljanja političkih interesa Zapada.

- Deluje mi da nema šanse ili da ima malo šanse da jedan Srbin ima pošteno suđenje. Haški tribunal nije sud pravde, već samo neka vrsta disciplinske komisije NATO, rekla je ona 2009. godine za televiziju Rusija danas.

2024 © - Vesti online