Sreda 18.06.2014.
14:58 >> 15:23h
mozzartsport.com

Vujošević: Partizan nikad nije podržavao ratove, mi smo kosmopolitski klub!

Partizan nikad nije podržavao ratove: Duško Vujošević
 

Finalna serija plej-ofa stigla je do treće stanice, ali za razliku od prva dva meča u ovom, u kome je Partizan formalno domaćin, neće biti publike. Odlukom direktora Košarkaške Superlige Dragana Gogića crno-beli u četvrtak veče u Pioniru odrađuju jednu od dve utakmice kazne zbog nereda na prvom susretu.

Trener branioca titule Duško Vujošević optimista je pred važan duel, ali se u najavi sledećeg vratio na prethodni, kojim je Parni valjak vratio brejk.
"Zadovoljan sam što je Partizan dobio drugu utakmicu i što se pokazalo da se ovi mečevi ne zovu slučajno večiti derbiji. Tako je bilo pre nas koji smo sad na funkcijama, biće i posle nas. Začuđen sam retorikom i načinom pokušaja obračuna sa Partizanom i sa mnom kao predvodnikom Partizana kad je u pitanju teren“, rekao je Vujošević.

Trofejni strateg se zatim dotakao već uobičajene priče o, prema njegovoj oceni, neravnopravnom tretmanu večitih rivala.
"Mi smo 12 godina uzastopno prvaci države, čak i u vreme kada je ova liga imala prohodnost, veći značaj nego sada. Pri formiranju rukovodstva lige, skrenuo sam pažnju da nije dobar način odabir komesara, da se tu politika umešala. Sadašnji ministar Gašić, član Napredne stranke, uticao je na klubove i neke gradove da izaberu članove koji bi obezbedili kontrolu sistema našeg večitog rivala. Taj izbor se nije slučajno dešavao za vreme poplava. Ali dešavalo se i pre početka lige“.

Zatim i packa medijima...
"Dobar deo štampe je neobjektivno izveštavao kada su u pitanju dešavanja s prve utakmice. Prekid se dogodio u trenutku kad je Zvezda vodila samo četiri, a imala je i 16 poena razlike. Tuču je započeo Demarkus Nelson. Ne smatram da je napravio sportski potez kada je rvački bacio MIlutinova na parket, ali je tako podigao temperaturu na terenu“.

Pa poruka javnosti:
"Na koji način smo mi postali državni problem? Time što smo po ceo dan u Pioniru, što se po ceo dan brinem i vaspitavam 20 ljudi, što ih u ovako teškim uslovima podižem i dajem moral da igraju maksimalno, iako nisu plaćeni...“

I osvrt na stanje u Crvenoj zvezdi, koje je prema Vujoševićevim rečima, daleko bolje nego u Partizanu samo zbog uticaja politike.
"Nije dobro to što Zvezda ima sedam miliona i veći budžet, a Partizan je sveden na prosjački štap. To ne proizilazi kao posledica dobrog rada, već zato što su ljudi koji su na vlasti, u moći, u upravi Crvene zvezde, kao na primer Vučićev brat Andrej. On je uticao da se formira takav budžet. Ova zemlja ima toliko problema da bi političari trebalo da se bave rešavanjem istih, a sport ostave na miru. Partizan nikad nije podržavao ratove, nije pretio da će seći ruku onom ko podigne barjak. Partizan je kosmopolitski klub, tu igraju tri Francuza, jedan Letonac... Momci daju izjave kako vole Partizan, igraju bez para i da je to jedini klub za koji bi igrali bez obzira na sve“


Vujošević je otkrio i šta se dešavalo tokom druge utakmice, kad je u trećoj četvrtini Čarls Dženkins prišao Borisu Dalou, posle čega su počela međusobna prepucavanja.
"Pitam Daloa šta ti je rekao Dženkins? On kaže kako mu je Čarls poručio da ne zna ništa, da ne ume ništa, da neće dobiti ni dinara u Partizanu“, završio je strateg Partizana.

Činjenica da će se u Pioniru čuti sam tapkanje lopte, ne i navijački huk, ražalostila je i Milenka Tepića
"Drago mi je što smo u pobedom i dobrom igrom doveli sebe u situaciju da počinjemo ispočetka. Drago mi je i što finalna serija može da se odigra u regularnim uslovima. Nadam se da će biti tako. Ko god da izađe kao pobednik u tim uslovima biću zadovoljan. Ko dođe do druge pobede biće znatno bliže osvajanju titule. Igra se u specifičnim uslovima. Meni je krivo zbog toga, verujem i igračima Zvezde. Moramo u takvim okolnostima da odigramo najbolje što možemo“, dodao je bek Partizana.

2024 © - Vesti online