Sreda 18.06.2014.
15:19
J. L. Petković - Vesti

Ambasador Austrije častio Beograđane

- Ovo je dobra inicijativa da se pokaže da ambasade nisu zatvorene, polutajne institucije, već da su otvorene za građane Srbije i da se diplomatama može razgovarati kao sa "normalnim ljudima", kazao je on.

Ambasador Austrije kazao je da to prilika da razgovara sa građanima, dodavši da je akcija dobro prihvaćena i da bi trebalo da postane tradicionalna.


Osim abasadorovih kolača, posetioci Dana otvorenih vrata, koji se organizuju na inicijatiuvu Delegacije EU u Beogradu, mogli su da probaju bečki sladoled, ali i nadaleko čuvenu "Saher tortu".


- Bilo je studenata, naših saradnika, komšija koji su čuli za ovaj događaj. Ovo je jedinstvena prilika za takvu vrstu susreta i razgovora, kaže Volfgang Vagner, zamenik amabasadora. Ambasada Austrije nalazi se kraj Kalemegdana, na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu, a ovo je bila jedinstvena prilika da Beograđani vide unutašnjost zgrade, jedne od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture XIX veka, delo arhitekte Milorada Ruvidića.

Odlični odnosi

- Odnosi Austrije i Srbije su odlični, a intenzivna razmena poseta državnika dve zemlje pokazuje koliko su povezane u svim oblastima, kaže ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner. Tomislav Nikolić posetio je Beč krajem marta, a premijer Aleksandar Vučić početkom juna, dok će austrijski kancelar Verner Fajman boraviti sutra u Beogradu.

2024 © - Vesti online