Sreda 18.06.2014.
10:59
Beta

Mandžukić: Željan sam dokazivanja, idemo na pobedu

Mario Mandžukič
 

"Drago mi je što se vraćam, jedva sam dočekao dan da mogu ponovo da zaigram. Naporno sam trenirao i ovo je možda jedna od najbitnijih utakmica. Spremni smo", rekao je Mandžukić, a prenose hrvatski mediji.

Hrvatski napadač je zbog crvenog kartona dobijenog u revanš utakmici baraža za Svetsko prvenstvo protiv Islanda morao da propusti susret na otvaranju Mundijala u Sao Paulu protiv Brazila.

"San je svakog igrača da igra na svetskoj smotri. Željan sam igre, željan dokazivanja, zajedno sa svojom ekipom. Nadam se da će moj prvi nastup na Svetskom prvenstvu biti obeležen pozitivnim ishodom", istakao je Mandžukić.

On je rekao da vremenske prilike u Amazoniji nije lako podneti.

"Trebalo nam je vremena na treningu da se priviknemo na vlagu, posle toga je bilo lakše. To moramo staviti sa strane i ne smemo da mislimo na vremenske uslove, moramo se koncentrisati na svoju igru kako bismo izvukli pozitivan rezultat", ocenio je Mandžukić.

Hrvatska je u prvom meču Mundijala poražena od Brazila sa 1:3, dok je Kamerun dan kasnije izgubio od Meksika sa 0:1. Poražena ekipa u večerašnjem duelu oprostiće se od Svetskog prvenstva, a Mandžukić je rekao da on i saigrači ne osećaju "posebno veliki" pritisak.

"Mi smo došli na Svetsko prvenstvo da pobeđujemo, te sada moramo pobediti i Kamerun i Meksiko. Situacija se nije značajnije promenila, pozitivno razmišljam i verujem da možemo napraviti prvi korak", rekao je Mandžukić.

2024 © - Vesti online