Utorak 17.06.2014.
17:01
Beta

Miler: Fantastično; Lev: Strašno moćan nastup

Golgeter: Tomas Miler
 

"Učestvovao sam na tri poslednja velika takmičenja tako da sam navikao da igram pod pritiskom. Prilično je zapanjujuće postići tri gola na jednoj utakmici. Fantastično se osećam, ali to je zasluga celog tima", rekao je Miler nemačkim medijima posle utakmice.

Nemačka je savladala Portugal sa 4:0, uz tri gola Milera i jedan Matsa Humelsa, a posao toj ekipi olakšalo je isključenje Pepea u 37. minutu, kada je štoper Portugala prvo rukom zakačio Milera po licu, a potom ga i udario glavom dok je ležao na zemlji.

"Osetio sam Pepeovu pesnicu, ali ne mogu tačno da se setim šta se posle toga dogodilo", rekao je Miler.

Njegovu igru pohvalio je selektor Nemačke Joakim Lev, koji je nastup MIlera okarakterisao "strašno moćnim".

"Miler je konstantno držao Pepea i Bruna Alveša pod pritiskom, otvarao je prostor za druge i sam postigao tri gola. Strašno moćno", rekao je Lev.

Selektor Nemačke izrazio je uverenje da odbrambeni igrač Mats Humels, koji je zamenjen zbog povrede, nije teže povređen.

"Dobio je udarac u butinu. Polazim od toga da nije ništa dramatično", naveo je Lev.

Humels je protiv Portugala u 32. minutu postigao drugi gol za svoj tim, a u 73. minutu je zbog povrede zamenjen Škodranom Mustafijem. Iako je sa klupskim kolegama posle utakmice proslavio pobedu, Humels je oko butine imao zavezanu debelu vreću sa ledom. Nemačka će u drugom kolu Grupe G u subotu igrati u Fortalezi sa Ganom.

2024 © - Vesti online