Ponedeljak 16.06.2014.
15:33
Beta

"Vučićeva poseta Nemačkoj je čist marketing"

Poseta Vučića Nemačkoj je nastavak politike pritiska na Srbiju: Miloš Aligrudić
 

Aligrudić je na konferenciji za novinare dodao i da je neistina da je Vučić prvi koji je posle 100 godina u Nemačkoj primljen na tako visokom nivou i da su samo u poslednjih 12 godina, trojica državnika iz Srbije - Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica i Boris Tadić, bili u zvaničnim posetama.

On je kazao da je poseta imala karakter nastavka političkih pritisaka Nemačke radi ostvarivanja željene balkanske politike i da je jedan od tih ciljeva ostvarivanje nezavisne države Kosovo, kao i da je ono što najviše zabrinjava poruka premijera da će ispuniti sve što Nemačka traži od Srbije.

Aligrudić je dodao da iz izjava nemačke kancelarke Angela Merkel, posle susreta s Vučićem, proističe da se od Srbije očekuje normalizacija odnosa Beograda i Prištine i napredak dijaloga koji bi rezultirao zaključivanjem "novog neadekvatnog sporazuma".

Drugo očekivanje Nemačke, prema oceni Aligrudića, jeste da Srbija sprovede političke i privredne reforme, kao i da uskladi zakonodavstvo sa EU.

Aligrudić je kazao da su te reforme za Srbiju veoma važna stvar i da je to nešto što Srbija mora da obavlja, "rekla nam to Angela Merkel ili ne".

2024 © - Vesti online