Nedelja 15.06.2014.
09:30 >> 11:11h
Blic

"Opet sklapaju pakt sa đavolom - pripremaju Legijino bekstvo"

Zemunski klan ponovo hara Srbijom: Drašković

"Informacije kojima raspolažem pokazuju da je zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume u pravu kad kaže da zemunski klan ponovo hara Srbijom", istakao je Drašković za Blic.

Naglasio je da se "nešto opasno i krupno" desilo krajem decembra 2013. i početkom januara 2014. godine, kada je Ulemek, serijski ubica koji je osuđen na četiri puta 40 godina zatvora, sa punim poverenjem države proglašen za ključnog svedoka u otkrivanju ubica novinara Slavka Ćuruvije.

"Od tada sve upućuje na zaključak da opet neko u državi sklapa pakt sa đavolom, kao i pre 5. oktobra 2000. godine", ocenio je Drašković, koji smatra da "dodatni razlog za uzbunu" predstavlja i činjenica da je Buhi, ključnom zaštićenom svedoku koji je razotkrio zločine Ulemeka i njegovog zemunskog klana, oduzeto policijsko obezbeđenje.

"Njemu je oduzeto obezbeđenje, čime je po nečijoj volji i strategiji postao glineni golub za zemunski klan. Dobio je drugo zahvaljujući savesnoj odluci načelnika Uprave kriminalističke policije", naveo je Drašković i istakao da se uveliko priprema teren za premeštanje Ulemeka iz "Alkatraza" u deo zatvora u požarevačkoj "Zabeli" iz kojeg će mu biti lako da pobegne

.

"Tamo ga već čekaju njegove ubice, jer su u tom delu zatvora Gumar, Tojaga Ilić, Bujošević... Izvan zatvora su nekadašnji pripadnici JSO koji su raspoređeni u policiji, tužilaštvu, pravosuđu, po medijima, a ima ih čak i u Ministarstvu spoljnih poslova. Meni sve ovo liči na pripremanje terena da se Legija ponovo proglasi za heroja i spasioca države, kao što je bio proglašen za heroja 5. oktobra", rekao je Drašković.

Istakao je da Ulemek nije ništa otkrio u slučaju "Ćuruvija", te da je sve što Legija kaže - manipulacija i da mu se ne može verovati.

"On do današnjeg dana nije priznao ni jedan od svojih zločina za koje je osuđen. Sada bi da pere svoje krvave tragove, govoreći o tuđim zločinima i ćuteći o svojim", zaključio je Drašković.

2024 © - Vesti online