Nedelja 15.06.2014.
09:05 >> 09:39h
Srna, Beta

Ukrajina: Dan žalosti zbog pogibije 49 vojnika

Današnji dan (15. jun) proglašen za Dan žalosti
 

Ukrajinski predsednik Petar Porošenko proglasio je današnji dan (15. jun) za Dan žalosti i poručio da će kazniti odgovorne za obaranje transportnog vojnog aviona.

Naredio je sazivanje Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu povodom najnovijeg razvoja događaja na istoku zemlje. Zatražio je "detaljnu analizu razloga" koji su doveli do eventualnih propusta službe bezbednosti i nagovestio da će odmah biti otpuštanja.

Porošenkova pretnja prorusima!

U Kijevu su demonstranti u znak protesta zbog pogibije vojnika napali Ambasadu Rusije, pocepali rusku zastavu i molotovljevim koktelima gađali zgradu diplomatskog predstavništva.

 
Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Didije Burkhaleter izrazio je duboku zabrinutost zbog napada na Ambasadu Rusije u Kijevu i pozvao ukrajinske vlasti da preduzmu sve neophodne mere da se osigura adekvatna bezbednost svih diplomatskih predstavništava.

Obaranje aviona osudili su Bela kuća, evropskli lideri i generalni sekretar UN Ban Ki Mun, ali ne i zemlje Zapadne Evrope.

2024 © - Vesti online