Nedelja 15.06.2014.
01:35
Srna

"Teroristi su oteli trojicu izraelskih dečaka"

Benjamin Netenjahu, premiejr Izraela
 

Netanjahu je istakao da je predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas odgovoran za njihovu sudbinu. "Naše dečake kidnapovala je teroristička organizacija, u to nema sumnje", rekao je Netanjahu u kraćem televizijskom obraćanju.

On je zatražio od Palestinske uprave i njenog predsednika da učine sve što je neophodno da pomogne u oslobađanju otetih tinejdžera, jer je to njihova odgovornost.

Trojica nestalih su učenici verske škole i oni su posljednji put viđeni u četvrtak, 12. juna, uveče, kada su stopirali u području bloka jevrejskih naselja Guš Ecion, na okupiranoj Zapadnoj obali.

Izraelska vojska je pokrenula masivnu potragu za njima, u kojoj učestvuje više od 2.000 vojnika, javljaju izraelski mediji. Netanjahu je održao sastanak s ministrom odbrane Moše Jalonom i najvišim bezbjednosnim zvaničnicima radi bezbednosne procene za sudbinu trojice nestalih, za koje se od početka verovalo da su oteti.

On je naredio vojsci i bezbednosnim službama da upotrebe sva raspoloživa sredstva i pronađu one koji su oteli trojicu dečaka.

2024 © - Vesti online