Ponedeljak 16.06.2014.
03:33
Vesti

Bračni par zajedno u smrt

Istraga o smrti bračnog para Saton je u toku, moguće je da je reč o ubistvu i samoubistvu (Foto: Ilustracija)
 

Njih dvoje su se našli na stranicama novina pre 15 godina, kada su "u depresiji i stresu" ubili svog 28-godišnjeg sina Metjua. Osuđeni su na uslovnu kaznu dobrog ponašanja. Predstavnica policije rekla je da još nije jasno kako su njih dvoje umrli, ali se kao mogućnost razmatra ubistvo-samoubistvo.


Komšije su ih opisale kao samotnjake, rekavši da su se držali odvojeno od drugih, otkako su se pre deset godina preselili u jednospratnu kuću. Satonovi su izbegli zatvor 2007. za ubistvo sina, koji je bio slep i intelektualno zaostao. Oni su patili od depresije i stresa i doživeli "umni poremećaj", kad su Metjuu dali fatalnu dozu sedativa, utvrdio je tada Vrhovni sud NSNj.


Sudija koji im je izrekao petogodišnju uslovnu kaznu rekao je da bi bilo okrutno i ne bi bilo u interesu društva ako bi otišli u zatvor.


Advokat odbrane Toni Belanto kazao je da njima preostaje "da do kraja svojih života" žive sa onim što se dogodilo i da su "već 30 godina živeli u stresu i depresivnim teškoćama".


Sudija Grejem Bar kazao je da je par posvetio svoj život brizi za sina i da je "čak poslednji čin bio izraz ljubavi prema njemu".


- Oni su verovali da je dobro ono što rade. Naravno da nije - kazao je tada sudija.
Saton je najpre rekao policiji da je našao sina mrtvog u krevetu, ali je sumnja policije pojačana 2003. godine, pa su u njihovu kuću stavljeni uređaji za prisluškivanje.

Tada su detektivi čuli par kako govori o eutanaziji i laganju. Gospođa Saton čula se kako kaže mužu:


- Pošto policija završi s nama, ostaje nam da s tim svakako živimo.


Godine 2005. priznali su da su ubili sina. Istraga o još dve smrti je u toku.

2024 © - Vesti online