Petak 13.06.2014.
22:00
beta

Bekenbauer suspendovan iz fudbala na 90 dana

Kažnjen: Franc Bekenbauer
 

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je suspenziju zatražio etički tužilac Mihael Garsija. Bekenbauer je postao prva osoba koja je kažnjena u ovom slučaju. U obrazloženju odluke navodi se da je Bekenbauer odbijao "ponovljene
zahteve za pomoć da pruži informacije tokom razgovora uživo na pitanja koja su u pisanoj formi dostavljana i na engleskom i na nemačkom jeziku".

Za sada se ne zna da li će ova suspenzija sprečiti Bekenbauera da gleda utakmice na tekućem Svetskom prvenstvu u Brazilu. Suspenzija FIFA odnosi se na "bilo koju aktivnost vezanu za fudbal, na svakom nivou". Bekenbauer je bio član izvršnog odbora FIFA, koji je 2010. godine izabrao Katar i Rusiju za domaćine Svetskog prvenstva. Bekenbauer je kazao da je odbijao razgovore navodeći da više nije
aktivan u fudbalu. On i dalje ima visoke funkcije u ovom sportu, pošto je savetnik fudbalske komisije FIFA i globalni ambasador Nemačke i Bajern Minhena.

U fudbalskoj diplomatiji počeo je da radi kada je postao predsednik organizacionog odbora Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine. Od 2007. do 2011. bio je član izvršnog odbora FIFA.
 

2024 © - Vesti online